Κοροναϊός: Ανήσυχοι οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα - Τι λέει ο πρόξενος (vid)

Κοροναϊός: Ανήσυχοι οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα - Τι λέει ο πρόξενος (vid)

Ανησυχία επικρατεί στους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα μετά τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού που επιβεβαιώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο φοιτητής Παντελής Ιωαννίδης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα σε ότι αφορά στην προμήθεια προστατευτικών μασκών για όσους διακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Ο Κύπριος φοιτητής προέτρεψε τους συμφοιτητές του να τηρούνται ενήμεροι για τις σχετικές οδηγίες που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και τόνισε ότι οι διπλωματικές αρχές της Κύπρου στην Ελλάδα είναι στη διάθεση όσων θα χρειαστούν βοήθεια.

"Εχουμε μια ασφάλεια. Έχει αποφασιστεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και επομένως εάν χρειαστεί θα κλείσουν τα πανεπιστήμια, αλλά η ροή των φοιτητών συνεχίζεται κανονικά".

Ο Πρόξενος της Κύπρου στην Αθήνα Ιωάννης Αδάμου ανέφερε ότι οι διπλωματικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα της επιδημίας.

"Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία μας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο για οτιδήποτε χρειαστούν. Η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει λάβει έκτακτα μέτρα για διαχείριση του κοροναϊού . Επίσης, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για νεότερες οδηγίες"

Ο κύριος Αδάμου είπε ότι μέχρι στιγμής, τόσο η Πρεσβεία όσο και το Γενικό Προξενείο δεν λαμβάνουν πολλά τηλεφωνήματα σε σχέση με τον κοροναϊό.

ΠΗΓΗ ALPHA ΚΥΠΡΟΥ