Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ύποπτα κρούσματα σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ύποπτα κρούσματα σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική

Εντείνεται συνεχώς η ανησυχία για τον κοροναϊό στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (26/02) η πρώτη ασθενής θετική στον COVID-19, ενώ μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως νοσεί και ο 10χρονος γιος της. Το πρωί της Τετάρτης (27/02) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως μία ακόμα ασθενής έχει χτυπηθεί από τον κοροναϊο.

Πρόκειται για 40χρονη γυναίκα, κάτοικο Αμαρουσίου, υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς. Αγωνία σε όλη την Ελλάδα – Ύποπτα κρούσματα Πλήθος δειγμάτων από ύποπτα κρούσματα εξετάζονται τα τελευταία 24ωρα από τα τρία εργαστήρι μικροβιολογίας της χώρας, καθώς πολλοί Έλληνες που βρίσκονταν στην Ιταλία επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο του MEGA στα κρούσματα βρίσκονται μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στη Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός σε ξενοδοχείο στις Τζιτζιφιές, μία γυναίκα - φίλη της 40χρονης που νοσεί – η οποία μεταφέρθηκε στο Αττικόν και ένα ακόμη κρούσμα από στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι επιστήμονες δίνουν έμφαση στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ σε δεύτερη φάση θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων, αυτών δηλαδή που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:

Σε καραντίνα μαθητές και καθηγητές σχολείου στην Αθήνα

Συναγερμός σήμανε μετά την επιστροφή των επτά μαθητών από εκδρομή στην γειτονική Ιταλία

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, οι μαθητές λυκείου της Αθήνας το βράδυ της Τετάρτης (26/2) ειδοποιήθηκαν να απέχουν από τα μαθήματά τους για 14 μέρες. Σημειώνεται ότι ανάλογη εντολή έλαβαν και δύο καθηγήτριες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο καθηγήτριες σήμερα Πέμπτη (27) πήγαν κανονικά στο σχολείο και έκαναν την πρώτη ώρα, ωστόσο ειδοποιήθηκαν από τον λυκειάρχη να επιστρέψουν σπίτι τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής κανένα από τα παιδιά δεν έχει εμφανίσει ανησυχητικά συμπτώματα. Η απόφαση να μην παραστούν στο σχολείο τις επόμενες ημέρες πάρθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Τα παιδιά είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή. Από τις αρχές της εβδομάδας, γονείς μαθητών άρχισαν να ζητούν μέτρα, με τη διεύθυνση του σχολείου να επισημαίνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

ΠΗΓΗ Newsbomb.gr