Κορωνοιός στην Ελλάδα: 32 νεκροί - 95 νέα κρούσματα

Κορωνοιός στην Ελλάδα: 32 νεκροί - 95 νέα κρούσματα

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την τακτική ενημέρωση των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού από τον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον λοιμωξιολόγο,  και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στα 1.061 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς καταγράφηκαν 95 νέα. Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περισσότερα απο 14.363 διαγνωστικά τέστ.

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Μέτρα συνολικού κόστους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ήτοι το 2,5% το ΑΕΠ της χώρας, λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχουν τα εξαγγελθέντα μέτρα, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην ελληνική οικονομία.

Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αποζημίωσης ειδικού σκοπού και κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται ξεπερνά τα 3,5 δισ. , σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ επιπλέον κόστος 1,2 δισ. αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή για την ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων (1 δισ.), τις επιπρόσθετες δαπάνες για τη δημόσια υγεία (200 εκ.) και το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (80 εκ.).

 

Εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr