Μαλακάσα: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μετανάστες

Μαλακάσα: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μετανάστες

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στη Μαλακάσα, καθώς - όπως καταγγέλλουν στο Newsbomb.gr - η κατάσταση με τις δομές μεταναστών στην περιοχή «είναι ανεξέλεγκτη».

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Το βράδυ της Τρίτης (27/05) ξέσπασαν για ακόμη μία φορά επεισόδια εντός της μίας δομής και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων.

Από χθες στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δύο δομές φιλοξενίας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαλακάσας, η μία -η παλαιότερη- είναι ανοιχτή με τους μετανάστες να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν χωρίς έλεγχο και η δεύτερη, κλειστή.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

 

Η συμπεριφορά μερίδας μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν λάβει μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τα σπίτια τους, βάζοντας για παράδειγμα συρματοπλέγματα στους φράκτες.

Δείτε εικόνες από τη Μαλακάσα στη gallery που ακολουθεί:

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν, το βράδυ της Κυριακής, γύρω στα 400 άτομα βγήκαν στην πλατεία του χωριού, ήπιαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους.

Δείτε τη μαρτυρία του κατοίκου της περιοχής Γιώργου Αλεξανδρόπουλου, στην κάμερα του Newsbomb.gr, στο βίντεο που ακολουθεί:

Την ίδια ώρα, η κυρία Ντίνα Καλδάνη, περιγράφει ως «τραγική την κατάσταση» που επικρατεί στην περιοχή:

«Δεν μου έχουν αφήσει ούτε έναν καρπό. Μπαίνουν μέσα και κλέβουν από τον κήπο μου. Ευτυχώς στο σπίτι δεν με έχουν κλέψει. Αλλά φοβάμαι πολύ», τονίζει η κυρία Μυρσίνη Ευθυμιάδου.

«Ένα χωριό 500 κατοίκων δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος 3.500 μεταναστών»

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο πρόεδρος του χωριού Σπύρος Λίτσας:

Στην κάμερα του Newsbomb.gr μίλησε και ο αντιδήμαρχος της Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας και τόνισε «θα θρηνήσουμε νεκρούς. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω».

Δείτε όλες τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο: