Βιτριόλι: Η «επίθεση φιλίας» στο Facebook μία ημέρα πριν το μοιραίο γεγονός

Βιτριόλι: Η «επίθεση φιλίας» στο Facebook μία ημέρα πριν το μοιραίο γεγονός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Καταιγιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχοναι στο «φως» της δημοσιότητας, για το κοινό παρελθόν της άτυχης Ιωάννας, με την 35χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Εμμονή είχε η 35χρονη, όπως δείχνουν τα στοιχεία, με την Ιωάννα και ιδιαιτέρως με το Facebook της, καθώς χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «stalker».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λίγες ώρες πριν -η φερόμενη ως δράστιδα- ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης, για να της καταστρέψει τη ζωή, της έκανε «like» στην τελευταία φωτογραφία προφίλ που μόλις είχε αλλάξει.

Η 35χρονη παρακολουθούσε κάθε διαδικτυακή κίνηση της άτυχης Ιωάννας, καθώς όχι μόνο την «ακολουθούσε» στα social media, αλλά σε κάθε φωτογραφία που άλλαζε το θύμα, εκείνη έκανε «like».

Όπως φαίνεται στο Facebook, η ύποπτη, στις 12:18 τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτης 20 Μαΐου, μόλις είδε ότι η Ιωάννα έκανε αλλαγή στο προφίλ, τής έκανε «like». Παρακολουθούσε λοιπόν κάθε κίνηση του θύματός της, μέχρι τέλους.

Λίγες ώρες μετά τα -κάθε άλλο παρά φιλικά- likes στα social media, η ίδια είχε σχεδιάσει βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο θα κατέστρεφε τη ζωή της 34χρονης Ιωάννας, «λούζοντάς» την με καυστικό υγρό.

Πέρα από τις φωτογραφίες προφίλ της Ιωάννας, η 35χρονη έκανε «like» και στα τραγούδια που ανέβαζε η κοπέλα, πράγμα που σημαίνει ότι την παρακολουθούσε εμμονικά στα social media.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 34χρονης

Η 35χρονη, φερόμενη ως δράστιδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν εκείνη ήταν μικρή.

Ο δικηγόρος, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι πιθανό η 35χρονη να είναι αυτή που επιτέθηκε στην Ιωάννα, καθώς τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της, δηλαδή η περούκα, η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί αλλά και η καμπαρντίνα, αποτελούν τα στοιχεία - κλειδί για να θεωρούν οι αστυνομικοί ότι έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μέχρι στιγμής η Ιωάννα δεν γνωρίζει ότι οι Αρχές έχουν προσαγάγει τη βασική ύποπτο για την επίθεση σε βάρος της, καθώς όπως είπε ο κ. Λύτρας «η 34χρονη δεν είναι σε καλή κατάσταση και για να την ενημερώσουμε θα πρέπει να έχουμε κάτι στα χέρια μας». Δηλαδή, ο κ. Λύτρας περιμένει πότε η 35χρονη θα «σπάσει» και θα παραδεχθεί στους αστυνομικούς αν τελικά έκανε εκείνη την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Το κοινό παρελθόν

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά και κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία.

Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο - στη Νομική η 35χρονη και στο Οικονομικό η 33χρονη - και έτσι αμφότερες, περίπου την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα.

Καθώς η καταγωγή τους ήταν κοινή και, μάλιστα, είχαν και κοινές παρέες στην πρωτεύουσα, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια: είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε σπίτια κοινών φίλων, είτε σε βραδινές εξόδους και εκδηλώσεις με συγγενείς ή φίλους που γνώριζαν και οι δύο. Κάτι άλλωστε που προδίδουν και τα κοινά... check in στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κι ενώ μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο τίποτα δεν προμήνυε ότι οι σχέσεις τους θα διαταραχθούν προέκυψε ένα τρίτο πρόσωπο.

Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα κι ήρθε η ρήξη, καθώς η 35χρονη θεωρούσε την Ιωάννα ως εμπόδιο στα σχέδια της για να προχωρήσει σοβαρά με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ότι η δράστιδα γενικώς ζήλευε το θύμα...