Μαρκέλλα: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός της κοκκινομάλλας – Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Μαρκέλλα: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός της κοκκινομάλλας – Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Θέμα χρόνου θεωρείται ο εντοπισμός της γυναίκας που ταυτοποιήθηκε ως υπεύθυνη για την απαγωγή της Μαρκέλλας στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη.

Την ώρα που η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της γυναίκας, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του κοριτσιού, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει έρευνα για τις συνθήκες στο σπίτι της 10χρονης.

Έτσι, θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της Μαρκέλλας, ώστε να εκτιμηθούν και οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Το αίτημα για κοινωνικό έλεγχο της ζωής της μικρής κατέθεσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος του αδελφού της Μαρκέλλας, Ανθούλα Ανάσογλου, επιβεβαίωσε την εμπλοκή της κοκκινομάλλας γυναίκας στην υπόθεση.

«Φυσικά και υπάρχουν τα στοιχεία, όμως δεσμευόμαστε ότι η υπόθεση είναι σε προανάκριση και πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ανάσογλου.

«Είναι γνωστή. Είναι από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον» είπε η δικηγόρος, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τα βίντεο που υπάρχουν εξετάζονται από όλη την οικογένεια.

Εκτίμησε δε, πως σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις για την αρπαγή της μικρής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η μικρή Μαρκέλλα παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανένας να την επισκεφτεί.

«Έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι...»

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει προκαλέσει σύγχυση στον αδερφό της 10χρονης, Χρήστο Βεράμη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», σημείωσε ο κ. Βεράμης.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο κ. Βεράμης.