Κορωνοϊός: 11 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα

Κορωνοϊός: 11 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα

Κορονοϊός: Έντεκα θετικά κρούσματα στα 3.611 δείγματα από ταξιδιώτες που έχουν ελεγχθεί είναι θετικά σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με την πρώτη μέρα ανοίγματος του τουρισμού.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι μια Σουηδή που ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώνοντας έτσι τις επιφυλάξεις της Ελλάδας ως προς το άνοιγμα των πτήσεων από τη συγκεκριμένη χώρα.

Να σημειώσουμε δε ότι η Σουηδία κατηγόρησε την Ελλάδα για την αυστηρότητα της απόφασής της να μη δέχεται Σουηδούς τουρίστες.

Υπενθυμίζεται άλλα 28 θετικά κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη, εκ των οποίων τα 7 χαρακτηρίζονται επίσης εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3.458.

Στον χάρτη με τις τοπικές επιδημίες συνεχίζουν να βρίσκονται η Ξάνθη και η Ροδόπη, η Καστοριά, η Θεσπρωτία, ενώ μετά τη Σύρο όπου είχε καταγραφεί μικρή συρροή κρουσμάτων, μπαίνει και ένα ακόμη νησί, η Κάρπαθος.

Στην Ξάνθη καταγράφηκαν 10 κρούσματα – δηλαδή το 1/3 των χθεσινών κρουσμάτων- και άλλα 2 στην όμορη Ροδόπη. Μία άλλη μικρή συρροή κρουσμάτων φαίνεται ότι εντοπίστηκε με τρία θετικά στον κορωνοϊό άτομα και στη Δράμα.