Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για την Αττική - Τι ισχύει για μάσκες - Τι ώρα θα ανοίγουν τα μαγαζιά

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για την Αττική - Τι ισχύει για μάσκες - Τι ώρα θα ανοίγουν τα μαγαζιά

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα, με την πανδημία του κορονοϊού να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. 

Η δυσκολότερη κατάσταση εντοπίζεται στην Αττική, με τα σημερινά κρούσματα να είναι 197 από τα 310 συνολικά.

Η διαμορφωθείσσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Oι συνθήκες είναι δύσκολες. Όταν και όπου εντοπίζουμε αυξηση των κρουσμάτων γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική και συγκεκριμένα:

Όριο πληρότητας 50% σε συναυλίες που διξάγονται σε ανοιχτό χώρο. Θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι, με χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.Αναστέλλεται η λειτουργία για 15 ημέρες των Κέντρων διασκέδασης με μουσική και κλειστες αίθουσες για μουσική.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεωνΥποχρεωτική χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές οι οποίες θα λειτουργούν με το 50% των πολιτών και με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκωνΑνώτατο όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα50 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσειςΙσχυρή σύσταση για γενική χρήση μάσκας στους ανω των 65.