Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική

Η «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική και η αύξηση των διασωληνωμένων οδήγησαν την κυβέρνηση σε νέα πιο αυστηρά μέτρα για να διακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Το απόγευμα της Παρασκευής κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλίας ανακοίνωσε τα νέα αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν στην Αττική.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Αττική βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό και ότι αυτή τη στιγμή από τα 4.084 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα, τα 2.100 εντοπίζονται στην περιφέρεια Αττικής.

Τα νέα μέτρα για την Αττική

Με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού στο λεκανοπέδιο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα εξής μέτρα, που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου:

Ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρουςΑναστέλλονται οι συναυλίες και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφουςΑνώτατο όριο σε γάμους, βαπτίσεις και γάμους σε 20 άτομαΥποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέαΣε κύματα η προσέλευση και η αποχώρηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέαΝα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχεία καραντίνας

Νωρίτερα σήμερα, την λήψη νέων μέτρων για την Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτά θα αφορούν κυρίως στις δημόσιες συναθροίσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr