Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου lockdown πριν από το χειμώνα

Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου lockdown πριν από το χειμώνα

Κορονοϊός: Ξεκάθαρος ήταν ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown στην Ελλάδα προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει συζητήσει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα πριν από το χειμώνα, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση και προσέθεσε ότι «είμαστε ακόμα μακριά από αυτό το ενδεχόμενο».

«Στο παρελθόν χρειάστηκε να γίνει lockdown γιατί είχαμε ένα πολύ γρήγορο πρώτο κύμα, το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Όχι μόνο εδώ, αλλά παγκοσμίως», τόνισε.

«Το πρώτο κύμα δεν αντιμετωπίστηκε εύκολα παγκοσμίως. Εμείς το κάναμε νωρίς, όταν έπρεπε. Στο δεύτερο κύμα έχουμε μια πολύ πιο αργή εξάπλωση και από ότι δείχνουν τα στοιχεία έχουμε μια πολύ καλή γνώση, αυτή τη στιγμή, για το πού βρίσκεται η επιδημία λόγω της ιχνηλάτησης. Μέσω αυτής της γνώσης προσπαθούμε να σταματήσουμε την επιδημία με πιο targeted measures», προσέθεσε.

Στη δίνη της πανδημίας και πάλι η Αττική - Τα 210 από τα 346 νέα είναι στην πρωτεύουσα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (22/9) 346 νέα κρούσματα κορονοϊού. Από τα 318 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα την Τρίτη:25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο210 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται
με γνωστή συρροή9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση