Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ένταση στο Εφετείο - 12 προσαγωγές

Καβγάς μελών του ΠΑΜΕ με υποστηρικτές της ΧΑ έξω από το Εφετείο - Πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων και η ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία κρίθηκε ομόφωνα ότι είναι εγκληματική οργάνωση – Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους ενόχους - Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9.40 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και υποστηρικτές της ΧΑ.

Αφορμή αποτέλεσε η ρίψη καφέδων από τη μια στην άλλη πλευρά.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ομάδων των ΜΑΤ που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στην συνέχεια έγιναν 12 προσαγωγές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Και σήμερα από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο.

Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9.40 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, είναι κορυφαίο πρόσωπο και στη σημερινή διαδικασία. Η Μάγδα Φύσσα, όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε στους δικούς της ώμους το βάρος της δίκης, ακόμα και όταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα, όπως σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν.

"Φρούριο" το Εφετείο

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το Εφετείο Αθηνών λίγη ώρα πριν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ανακοινώσει την κρίση του για το ζήτημα των ελαφρυντικών, που είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας, καθώς από αυτά κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.

Ειδικότερα, συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κάνουν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα καθόδου στο ύψος του Εφετείου.

Ωστόσο, όπως εκτιμάται, η απόφαση επί των ποινών θα ληφθεί την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το επόμενο κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην αναστολή ή μη εκτέλεσης των επιβληθεισών ποινών.

Δηλαδή, θα αποφασιστεί ποιοι καταδικασθέντες θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι.

Ακολούθως το δικαστήριο θα εκδώσει απόσπασμα της απόφασής του για κάθε έναν καταδικασθέντα στον οποίο δεν χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, το οποίο θα διαβιβαστεί στις αστυνομικές αρχές ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψή του και από εκεί να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Επίθεση Λαγού πριν την απόφαση

Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με έξι ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής και σήμερα θα ανακοινωθούν οι ποινές.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προΐστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Για την ασυλία του: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».