Κορωνοϊός: Η Κοζάνη ανοίγει... τον δρόμο - Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική

Κορωνοϊός: Η Κοζάνη ανοίγει... τον δρόμο - Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική

Η Κοζάνη είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας, στην οποία επιβλήθηκε τοπικό lockdown και τέθηκε σε επίπεδο συναγερμού 4, ωστόσο τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην Αττική, όπου καθημερινά εντοπίζονται εκατοντάδες κρούσματα.

Ήδη έχει περάσει ένας μήνας από τη στιγμή που επιβλήθηκαν νέα μέτρα στην Αττική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά τα ημερήσια κρούσματα που καταγράφονται στην λεκανοπέδιο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Αν και τα κυβερνητικά στελέχη τον τελευταίο καιρό τονίζουν ότι δεν τίθεται η εφαρμογής ενός νέου lockdown στην Αττική, ωστόσο το μέτρο παραμένει στο τραπέζι, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τα στοιχεία και τις προτάσεις των ειδικών και δεν θα διστάσει να επιβάλει lockdown και στην Αττική αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι ακούει τους λοιμωξιολόγους παρακολουθεί την κατάσταση κι αν κρίνει απαραίτητο θα θέσει σε καραντίνα και την Αττική.

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν στην Αττική αν μπει σε lockdownΔικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαιαΖωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνεςΚινηματογραφικές προβολέςΠρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων - Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψηςΚέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρΜουσικές σκηνέςΕστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]ΠαιδότοποιΚάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]ΓυμναστήριαΕμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)ΛιανεμπόριοΚομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.Συνέδρια / ΕκθέσειςΥπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Τέλος, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.