Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα το μεσημέρι της Πέμπτης (26/11).

Μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία τυπικά έληγαν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αρχίζοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί», ανακοινώνοντας την παράταση του Lockdown για ακόμα μία μέρα.

Υπογράμμισε δε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις περιοχές της Ελλάδας που «βράζουν». Όπως είπε, «Τέτοιες περιοχές - που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους - είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Ανέφερε δε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται».

Πώς θα γίνει η άρση

Αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι « η Κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας».

Σε ερώτηση μάλιστα του Newsbomb.gr για το αν θα υπάρξει διάγγελμα του Πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα:

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr