Πάνω από 100 παιδιά Παλαιστινίων απήγαγε ο ισραηλινός στρατός

Πάνω από 100 παιδιά Παλαιστινίων απήγαγε ο ισραηλινός στρατός

Βασανιστήρια, κακοποίηση, ακόμα και ηλεκτροσόκ σε παιδιά στις φυλακές του Ισραήλ.

Συνολικά 156 παιδιά Παλαιστινίων έχουν φυλακιστεί μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Ισραήλ. Ποσοστό 60% των παιδιών αυτών έχουν απαχθεί από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια εισβολής ένοπλων δυνάμεων. Μαρτυρίες δε της Επιτροπής των Παλαιστίνιων Κρατουμένων αναφέρουν ότι σημαντικό ποσοστό των παιδιών που είναι φυλακισμένα, έχουν ξυλοκοπηθεί και βασανιστεί βάναυσα από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ηλεκτροσόκ.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση ADDAMEER, η οποία αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων που βρίσκονται στις φυλακές στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν γραπτώς από τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νεοκλή Συλικιώτην προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Συγκεκριμένα ο κος Συλικιώτης ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο να απαντήσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ΕΕ ώστε να πιέσει το Ισραήλ να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Παλαιστινίων, να πάψει να βιαιοπραγεί εις βάρος των παιδιών και να απελευθερώσει άμεσα όσα παιδιά βρίσκονται στις φυλακές. Επίσης υπογραμμίζει πως οι σκληρές και απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ εις βάρος των παιδιών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, του Διεθνές Σύμφωνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα καθώς και της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις οποίες το Ισραήλ επικύρωσε το 1991.