Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού: Πόλεμος δηλώσεων Ρωσίας-Τουρκίας

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού: Πόλεμος δηλώσεων Ρωσίας-Τουρκίας

Επιμένει η Τουρκία για παραβίαση FIR - απορρίπτει τον ισχυρισμό η Ρωσία εν αναμονή διαγγέλματος Πούτιν.

Αν και η Μόσχα επιβεβαίωσε από την πλευρά της την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, όμως εντός του συριακού εναερίου χώρου. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Όπως ανακοίνωσε, είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, όπως μετέδωσε το IFAX.

Οι τουρκικές στρατιωτικές πηγές που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής και καταρρίφθηκε κοντά στο χωριό Γιαμάντι όπου έχουν καταφύγει οι Τουρκομάνοι

Οι δύο πιλότοι που βρίσκονταν στο ρωσικό αεροσκάφος έπεσαν με αλεξίπτωτα και υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο ένας εξ αυτών είναι στα χέρια Τουρκομάνων στην περιοχή Μπαϊρμπουτσάκ όπου οι Τουρκομάνοι και συριακές δυνάμεις του Άσσαντ βρίσκονται σε σύγκρουση.

Έπειτα από τη πτώση του αεροσκάφους η Συρία έστειλε ελικόπτερα αμέσως στην περιοχή. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι προσπαθούν να βρουν τους πιλότους οι οποίοι έπεσαν στην περιοχή όπου υπάρχουν συγκρούσεις με τους Τουρκομάνους.

Δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού Χαμπέρτουρκ ο οποίος ήταν στην περιοχή καλύπτοντας τις συγκρούσεις με τους Τουρκομάνους μετέδωσε ότι είδε το ρωσικό αεροσκάφος και εκεί που το παρακολουθούσαν διερωτούμενοι αν θα βομβαρδίσει το είδαν να πέφτει.