Ξανά σε ράφια βιβλιοπωλείων το «Ο αγών μου»

Ξανά σε ράφια βιβλιοπωλείων το «Ο αγών μου»

«Θα ήταν ανεύθυνο να αφήσουμε το βιβλίο να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι χωρίς σχολιασμό», τόνισε ο καθηγητής Βίρσλινγκ,

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Γ' Ράιχ, το 1945, το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» θα κυκλοφορήσει σε ειδική, σχολιασμένη έκδοση, το πρώτο δεκαήμερο Ιανουάριο του 2016, στη Γερμανία.

Τα δικαιώματα επί του βιβλίου, λόγω της παρέλευσης δεκάδων ετών από τη συγγραφή, περνούν από τον Ιανουάριο σε δημόσια δικαιοδοσία, δίνοντας πρακτικά το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να εκδώσει το σχετικό έργο του ναζιστή δικτάτορα της Γερμανίας, ο οποίος σφράγισε αρνητικά την παγκόσμια ιστορία στον 20ό αιώνα.

Η έκδοση, πλην του αρχικού κειμένου, θα έχει 3.500 σχόλια και υποσημειώσεις, θα περιλαμβάνει δύο τόμους με συνολικό αριθμό σελίδων τις 1.948 και θα πωλείται προς 59 ευρώ.

«Θα ήταν ανεύθυνο να αφήσουμε το βιβλίο να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι χωρίς σχολιασμό», τόνισε ο Αντρέας Βίρσλινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου.

Ο τίτλος της έκδοσης θα είναι «Χίτλερ, Ο Αγών μου, Κριτική Έκδοση». Από το 1945 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, το οποίο μέχρι σήμερα αντιτίθετο στην επανέκδοση του εθνικοσοσιαλιστικού, αντισημιτικού λιβέλου.