Βρετανούς εμπειρογνώμονες καλεί ο Πούτιν για το μαύρο κουτί του Su-24 (video)

Βρετανούς εμπειρογνώμονες καλεί ο Πούτιν για το μαύρο κουτί του Su-24 (video)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε «βρετανούς εμπειρογνώμονες» για την ανάλυση του μαύρου κουτιού του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη συροτουρκική μεθόριο.

, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (9/12/2015) το Κρεμλίνο.

Το μαύρο κουτί του Sukhoi 24 που καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου από τα τουρκικά F-16 περισυνελέγη από τον ρωσικό στρατό και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε χθες εντολή να ανοιχτεί παρουσία «ξένων εμπειρογνωμόνων».

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους «προσκαλεί βρετανούς ειδικούς να συμμετάσχουν στην ανάλυση των δεδομένων των μαύρων κουτιών του Su-24», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το αίτημα του Πούτιν διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την επικινδυνότητα του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, συζήτησαν «τη θεσμοθέτηση συνεργασίας στο επίπεδο διαφόρων κυβερνητικών δομών».

Το Κρεμλίνο δε διευκρινίζει εάν πρόκειται για βελτίωση της στρατιωτικής τους συνεργασίας στο πλαίσιο της εμπλοκής τους στη Συρία ή για συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, που είχε χαρακτηρίσει «πισώπλατη μαχαιριά» την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, δήλωσε ότι η ανάλυση των δεδομένων του μαύρου κουτιού θα επιτρέψει τον προσδιορισμό της πορείας και των παραμέτρων της θέσης του ρωσικού βομβαρδιστικού τη στιγμή της κατάρριψής του.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος διείσδυσε στον εναέριο χώρο της και αγνόησε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, ενώ η Ρωσία διαψεύδει τα γεγονότα.

Ο ρώσος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ανάλυσης του μαύρου κουτιού, δεν πρόκειται να μεταβάλει τη στάση της Ρωσίας, ούτε να αμβλύνει την οργή της Μόσχας απέναντι στην Άγκυρα μετά την «προδοτική» αυτή πράξη.

Δείτε το video:

Πηγή: Newsbomb.gr