Ένταση Ρωσίας Τουρκίας: Πυρά ρωσικής φρεγάτας κατά τουρκικού πλοίου ανοιχτά της Λήμνου

Ένταση Ρωσίας Τουρκίας: Πυρά ρωσικής φρεγάτας κατά τουρκικού πλοίου ανοιχτά της Λήμνου

Τα ρωσικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους ανοιχτά της Λήμνου ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο ρωσικός στρατός στη Μεσόγειο
Ύστερα από παρατεταμένο λήθαργο, όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεφύγει από την ανυποληψία που τις διακατείχε μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος και στέλνουν μηνύματα στρατιωτικής ισχύος στη Δύση.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει πλέον αποφασισμένος για όλα και αρχίζει να ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με οποιονδήποτε θεωρεί εχθρό της Ρωσίας.
Οι πύραυλοι του ρωσικού στρατού, με το χαρακτηριστικό κόκκινο αστέρι, σκίζουν τον αέρα και τη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου και ο «τσάρος» διαμηνύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν φτάσει στο επίπεδο κάποιων εκ των πιο ισχυρών της Δύσης.
Με μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, πυραύλους ακριβείας που εκτοξεύονται από πολεμικά πλοία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου, η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της κατά ισλαμιστικών -και όχι μόνο- στόχων, στην πρώτη ρωσική πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη και ηχηρή επίδειξη δύναμης, με αποδέκτη τη Δύση. Το Κρεμλίνο δείχνει να πετυχαίνει τους βραχυπρόθεσμους στόχους του: αφενός να υποστηρίξει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ και αφετέρου να υπενθυμίσει στη Δύση ότι, παρά τις κυρώσεις και την απομόνωση, η ρωσική αρκούδα βρυχάται ακόμη.
Ο Πούτιν στη Συρία επιδιώκει, πρώτον, να προστατεύσει τον τελευταίο σύμμαχό του στον αραβικό κόσμο, δεύτερον, να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία. Το αν θα επιτύχει όλους τους στόχους δεν είναι βέβαιο, ωστόσο δείχνει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνοντας μήνυμα ισχύος στη Δύση.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στo newsbomb.gr