Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί Σαουδική Αραβία!

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί Σαουδική Αραβία!

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απείλησε να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, διότι «συνωμοτεί με τους σταυροφόρους».

Μία εξέλιξη που ήρθε, μετά την ανακοίνωση του βασιλείου ότι δημιουργεί στρατιωτική συμμαχία 34 ισλαμικών χωρών εναντίον της τρομοκρατίας.

Σε εβδομαδιαία ενημερωτική του έκδοση για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες, το Ισλαμικό Κράτος καταφέρεται με ύβρεις, όπως: «Ηλίθιοι και ανόητοι» εναντίον των ηγετών των 34 χωρών-μελών της συμμαχίας που ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμαντ Mπιν Σαλμάν, ανακοίνωσε ότι θα εδρεύει στο Ριάντ, θα συντονίζει κοινές πρωτοβουλίες και θα χορηγεί βοήθεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε όλο τον ισλαμικό κόσμο.

«Αλλάχ επιτρέποντος, αυτή η συμμαχία θα σημάνει την αρχή της κατάρρευσης των κυβερνήσεων τυράννων και καταπιεστών στα εδάφη του Ισλάμ», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο με τίτλο: «Η συμμαχία των κατάπληκτων συμμάχων του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν».

Άλλο άρθρο στην ίδια έκδοση των τζιχαντιστών καταφέρεται εναντίον της συμμετοχής διαφόρων οργανώσεων Σύρων ανταρτών στη σύνοδο πολιτικών και ένοπλων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης στο Ριάντ. Το δεύτερο άρθρο αναφέρει ότι το γεγονός πως συμμετείχαν στη σύνοδο απέδειξε πως οι ηγέτες τους είναι «άπιστοι».

Η Σαουδική Αραβία έχει πληγεί από μια σειρά αιματηρών εφόδων ενόπλων και βομβιστικών επιθέσεων φέτος, πολλές εκ των οποίων πιστεύεται ότι διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος.

Η τζιχαντιστική οργάνωση επικρίνει με σφοδρότητα τους άρχοντες πολλών βασιλείων του Κόλπου και θεωρείται πως προσπαθεί να ανακινήσει συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών και μεταξύ μουσουλμάνων και πιστών άλλων θρησκειών στην Αραβική Χερσόνησο με απώτερο στόχο να ανατρέψει τις μοναρχίες της περιοχής. Έχει καλέσει επανειλημμένα τους νεαρούς σουνίτες σαουδάραβες να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων, περιλαμβανομένων των μειονοτικών σιιτών.

Πηγή: Newsbomb.gr