Ο Σον Πεν δεν φοβάται για τη ζωή του αλλά μετανιώνει για τον Ελ Τσάπο

Ο Σον Πεν δεν φοβάται για τη ζωή του αλλά μετανιώνει για τον Ελ Τσάπο

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη συνάντηση του ηθοποιού με το βαρόνο του καρτέλ Σιναλόα. Όταν το Rolling Stone δημοσίευσε το άρθρο που προσυπογράφει ο Σον Πεν και σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές ήταν αυτή που τους οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Γκουσμάν. Ο Σον Πεν δεν έχει την ίδια γνώμη.

Σπάζοντας τη σιωπή του για τη γνωριμία με τον Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ για την εκπομπή 60 Minutes. Σε αυτή μιλάει για πρώτη φορά γιατί μετανιώνει αλλά και τις παγίδες που έχουν στηθεί εις βάρος του.

"Δεν βρήκαμε κανέναν Ελ Τσάπο"

“Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η συνάντηση που έκανα μαζί με συναδέλφους μου με τον Ελ Τσάπο είναι και αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του. Δεν είναι έτσι. Τον είχαμε συναντήσει αρκετές εβδομάδες πιο πριν, στις 2 Οκτωβρίου, σε σημείο άλλο από εκείνο στο οποίο και τελικά εντοπίστηκε” λέει ο Πεν.

“Θα μιλήσω μόνο για όσα ξέρω καλά. Ξέρω ότι οι μεξικανικές αρχές ένιωσαν ταπεινωμένες καθώς θεώρησαν ότι κάποιοι μπόρεσαν να εντοπίσουν τον Γκουζμάν πριν από αυτούς. Λοιπόν, κανείς δεν τον βρήκε πριν από αυτούς. Δεν ανακαλύψαμε τον Ελ Τσάπο, ούτε είμαστε πιο έξυπνοι από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών ή τις μεξικανικές μυστικές υπηρεσίες. Είχαμε επαφή μαζί του και αυτή η επαφή μας βοήθησε στο να συναντηθούμε” λέει.

"Το Μεξικό θέλει να με στοχοποιήσει"

Στην ερώτηση του Ρόουζ αν το Μεξικό παρουσιάζει το άρθρο ως μίτο που οδήγησε στο κρησφύγετο του βαρόνου με δόλο, ο Πεν απαντάει καταφατικά ναι. “To Mεξικό θέλει να με στοχοποιήσει” είπε βάζοντας τον ουσιαστικά στη λίστα θανάτου του καρτέλ Σιναλόα.

Ο Ρόουζ τον ρωτάει αν φοβάται για τη ζωή του, ο Πεν απαντάει -σκύβοντας το κεφάλι- “Όχι”.

Στη συνέχεια ο Πεν μιλάει για ό,τι μετάνιωσε. “Λυπάμαι” σχολιάζει “γιατί το άρθρο μου δεν πέρασε το μήνυμα και σκοπό του. Έχει ουσιαστικά αγνοηθεί. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Το άρθρο μου αποδείχθηκε μια αποτυχία”.

O ακτιβιστής ηθοποιός μίλησε στον Ρόουζ για το κίνητρο πίσω από την απόφαση του να γράψει ό,τι έγραψε, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.

“Σκοπός μου ήταν να φέρω ξανά στο προσκήνιο την πολιτική που ακολουθείται στον πόλεμο κατά των καρτέλ” λέει. “Θα επικεντρωθούμε στον κακό της υπόθεσης και τι θα έχουμε κερδίσει; Θα έχουμε ξανά θανάτους την επομένη” συμπλήρωσε.

Δείτε περισσότερα στο cnn.gr