Κολωνία: Το ψέμα γύρω από τα «ντοκουμέντα» των σεξουαλικών επιθέσεων (photos/video)

Κολωνία: Το ψέμα γύρω από τα «ντοκουμέντα» των σεξουαλικών επιθέσεων (photos/video)

Όπως αποκαλύπτει το ενημερωτικό δίκτυο france24, πολλές από αυτές προέρχονται από διαφορετικού είδους περιστατικά και κυκλοφορούν χρόνια στο διαδίκτυο.

Μία υπόθεση μαζικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών καταγράφηκε το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς στη Γερμανία.

Περισσότερες από 600 γυναίκες φέρονται να κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση τους, με επίκεντρο την Κολωνία όπου μάλιστα μία γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία ότι βιάστηκε.

Ακολούθησε ένα κίνημα ξενοφοβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τους να κατηγορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταθέτοντας μάλιστα «πειστήρια» των εγκλημάτων τους.

Αυτά είναι τα δεδομένα όπως παρουσιάζονται από το γαλλικό μέσο:

kolonia1

Σε αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι βλέπουμε ένα θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται όμως για την Amy Ferris, μια νεαρή βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.

kolonia2

Η γυναίκα αυτή με το ματωμένο πρόσωπο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από μετανάστες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μοντέλο Danielle Lloyd, από τη Βρετανία. Η φωτογραφία καταγράφει επίθεση που δέχτηκε σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου, το 2009.

Το βίντεο, πραγματικά σκληρό, υποτίθεται ότι δείχνει σεξουαλική επίθεση σε σταθμό της Κολονίας. Στην πραγματικότητα καταγράφει την φρικτή στιγμή του βιασμού Ευρωπαίας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, το 2011.

Πηγή: newsbomb.gr

Video 1

Κολωνία: Το ψέμα γύρω από τα "ντοκουμέντα" του βιασμού γυναικών