Ένταση Ρωσία-Τουρκία: Αβάσιμη προπαγάνδα τα περί παραβίασης εναέριου χώρου (video)

Ένταση Ρωσία-Τουρκία: Αβάσιμη προπαγάνδα τα περί παραβίασης εναέριου χώρου (video)

Νέα ρωσοτουρκική κρίση και εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε αυτήν με αφορμή - όπως καταγγέλλει η Άγκυρα - την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι.

Αρνείται η Μόσχα ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό και κάνει λόγο για αβάσιμη προπαγάνδα.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση Ρωσία-Τουρκία: Τούρκοι θα καταρρίπτουν ρωσικά μαχητικά με εντολή Ερντογάν

Από την πλευρά της Τουρκίας ο Ερντογάν ακολουθώντας την τακτική μαστίγιου και καρότου, καταγγέλλει τη Ρωσία για ανεύθυνες πράξεις και από την άλλη ζητά από τον Πούτιν να συναντηθούν.

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για παραβίαση του εναέριου χώρου της συμμαχίας.

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ

To NATO κάλεσε τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, εξέδωσε ανακοίνωση για νέα ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της.

«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν», καταλήγει το κείμενο του ΝΑΤΟ.

Ο τηλεοπτικός διασυρμός του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσειςVideo: Ο τηλεοπτικός διασυρμός του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσεις To NATO κάλεσε τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, εξέδωσε ανακοίνωση για νέα ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της.

Η παρέμβαση του ΝΑΤΟ δείχνει απόλυτη υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας της Ρωσίας, η οποία εντούτοις έρχεται σε αντίθεση με τη θέση που είχε λάβει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του CNN, Χάλα Γκοράνι, για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Πηγή: cnn.gr