Οι Βελγικές Αρχές συνέλαβαν τον τρίτο βομβιστή του αεροδρομίου, τον άνθρωπο με το καπέλο

Οι Βελγικές Αρχές συνέλαβαν τον τρίτο βομβιστή του αεροδρομίου, τον άνθρωπο με το καπέλο

Συνελήφθη, σύμφωνα με τα όσα είπε αξιόπιστη πηγή στο φλαμανδικό δίκτυο VRT, o τρίτος ύποπτος Mohammed Abrini, ο φερόμενος και ως ο « άνθρωπος με το καπέλο », ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο του Zaventem.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας επιβεβαιώνει ότι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες και το Zaventem . Σύμφωνα με το VRT, ο Abrini συνελήφθη σε μια επιχείρηση στην περιοχή του Άντερλεχτ . Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές , είναι πιθανότατα ο « άνθρωπος με το καπέλο » είναι ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο , ο οποίος άφησε τη βαλίτσα με τα εκρηκτικά και στη συνέχεια έφυγε από το αεροδρόμιο .

Ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη σήμερα , Osama K. φέρεται να είχε μια φευγαλέα επαφή με τον άνθρωπο που ανατινάχτηκε στο σταθμό του μετρό Maelbeek . Συνελήφθη με βάση τις πληροφορίες που συλέχθησαν από το εμπορικό κέντρο City2 στις Βρυξέλλες, από όπου αγόρασε τις αθλητικές τσάντες που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις .

Ο 31ος ετών Abrini καταζητείτο διεθνώς για πιθανή εμπλοκή στις επιθέσεις της 13ης κ Νοεμβρίου στο Παρίσι . Στις 11 Νοεμβρίου , δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις , καταγράφηκε από μια κάμερα μαζί με τον Salah Αμπντεσλάμ σε ένα βενζινάδικο κατά μήκος της εθνικής οδού στο Παρίσι . Ο Abrini ήταν στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις . Σύμφωνα με τους ερευνητές , εμπλέκεται και στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες . Υπήρξαν ίχνη του στην ιδιοκτησία στην οδό Max Roosstraat στο Schaerbeek , όπου προετοιμάστηκαν οι επιθέσεις στο Zaventem και το σταθμό του Maalbeek .

Ο Abrini , ο οποίος έχει βελγική υπηκοότητα , είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία . Ο αδελφός του σκοτώθηκε στη Συρία , όπου ταξίδεψε και ο ίδιος πιθανώς.