Λουκέτο σε δίκτυο «μέντιουμ» που εξαπάτησε εκατομμύρια πολίτες

Λουκέτο σε δίκτυο «μέντιουμ» που εξαπάτησε εκατομμύρια πολίτες

Οι εταιρείες και οι ιδιώτες κατηγορούνται ότι έστελναν στα θύματά τους επιστολές στις οποίες προέβλεπαν ότι θα πλουτίσουν, με την προϋπόθεση: να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών για να διασφαλίσουν την καλή τύχη.

Οι αμερικανικές αρχές έβαλαν τέλος στη δράση ενός διεθνούς δικτύου «μέντιουμ» που είχε εξαπατήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς, κυρίως ηλικιωμένους ή ασθενείς, αποσπώντας πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια.

Ομοσπονδιακός δικαστής ενέκρινε μια εντολή συμμόρφωσης με την οποία απαγορεύεται στο εξής στις εταιρείας Infogest Direct Marketing του Μόντρεαλ και Destiny Research Center Ltd του Χονγκ Κονγκ καθώς και σε έξι ιδιώτες να χρησιμοποιούν το ταχυδρομικό σύστημα των ΗΠΑ για να στέλνουν διαφημιστικό υλικό εκ μέρους υποτιθέμενων μέντιουμ και αστρολόγων.

Η απάτη ξεκίνησε από το 2000. Οι εταιρείες και οι ιδιώτες κατηγορούνται ότι έστελναν στα θύματά τους επιστολές στις οποίες οι Γάλλοι μάντεις Μαρία Ντιβάλ και Πατρίκ Γκερέν προέβλεπαν ότι θα πλουτίσουν, για παράδειγμα κερδίζοντας το λαχείο. Μοναδική προϋπόθεση: να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών για να διασφαλίσουν ότι η καλή τύχη τους δεν θα τους ξεχάσει.

Διαβάστε περισσότερα στο: newsbomb.gr