«Έρχεται» σεισμός 8 Ρίχτερ - Διαβάστε πού θα χτυπήσει

«Έρχεται» σεισμός 8 Ρίχτερ - Διαβάστε πού θα χτυπήσει

Σεισμολόγοι εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για ένα επικίνδυνο ρήγμα, το οποίο, όπως εκτιμούν, ετοιμάζεται να δώσει μεγάλο σεισμό!

Συγκεκριμένα Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν τις αρχές και τους κατοίκους της νότιας Καλιφόρνια ότι το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα είναι «κλειδωμένο, γεμάτο και έτοιμο να σπάσει», καθώς η συγκεκριμένη σεισμογενής περιοχή έχει καιρό να πληγεί από τον Εγκέλαδο.

Η προειδοποίηση έρχεται λίγους μήνες αφότου (τον περασμένο Οκτώβριο) ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι (Eric Garcetti) πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αντισεισμική θωράκιση των πιο ευάλωτων κτιρίων της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το πρόγραμμα Resilience by Design είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο του 2014. Φέτος τον Μάρτιο, 13.000 ιδιοκτήτες ειδοποιήθηκαν για την ένταξη των κατοικιών τους σε αυτό.
Όπως δηλώνουν οι αρχές της πόλης, σκοπός του προγράμματος είναι να αναπτυχθούν εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για την ανάκαμψη από «μεγάλες κρίσεις» (καταιγιδών, σεισμών και οικονομικών υφέσεων) «εάν και όποτε έρθουν».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr