Επίθεση Μόναχο: Έντονη καταδίκη από τις ΗΠΑ

Επίθεση Μόναχο: Έντονη καταδίκη από τις ΗΠΑ

Την έντονη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μόναχο που στοίχισε ζωές αθώων πολιτών, εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η φρικαλέα πράξη φόνευσε και τραυμάτισε πολλά άτομα στην καρδιά μιας από τις πλέον ζωντανές πόλεις στην καρδιά της Ευρώπης», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας ότι οι σκέψεις κι οι προσευχές όλων είναι με τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες.

«Οι ΗΠΑ θα εργαστούν στενά με τους Γερμανούς εταίρους μας, στη διάθεση των οποίων θα προσφέρουμε κάθε μέσω που θα τους βοηθούσε στην έρευνά τους, όπως υποσχέθηκε ο πρόεδρος», αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, όπου επίσης τονίζεται ότι η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας θα παραμείνει ακλόνητη καθώς αντιμετωπίζει παρόμοιες πράξεις βίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τη σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Λίζα Μόνακο, ενώ όπως είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Νέντ Πράις, ο πρόεδρος Ομπάμα θα τηρείται συνεχώς ενήμερος για όλες τις εξελίξεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με το πρόεδρο του Μεξικού, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συμβαίνει στη Γερμανία, καθώς η κατάσταση ακόμη είναι σε εξέλιξη, Η Γερμανία είναι μία από τις πλέον στενές συμμάχους μας και θα προσφέρουμε όποια βοήθεια χρειαστεί », είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το αμερικανικό Προξενείο στο Μόναχο εξέδωσε εκδώσει προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να βρουν σίγουρο καταφύγιο και να ενημερώσουν τους οικείους και γνωστούς τους ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη σημερινή επίθεση στο Μόναχο. Προσφέρουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους πολλούς τραυματίες».