Τρόμος στον αέρα: Άντρας απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα σε αεροσκάφος

Τρόμος στον αέρα: Άντρας απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα σε αεροσκάφος

Ένα αεροσκάφος Boeing τύπου 737-800 με 160 επιβαίνοντες, που πραγματοποιούσε πτήση από την ισπανική πόλη Λας Πάλμας προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία, προέβη σε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Πράγας έπειτα από απειλή βόμβας, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 της πολωνικής εταιρείας Enter Air, οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου καθώς η αστυνομία της Τσεχίας διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πράγας γίνονται και πάλι κανονικά.

«Ένας άνδρας που απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα (...) συνελήφθη από την αστυνομία», είχε πει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αεροπορικής, διευκρινίζοντας ότι «ο άνδρας αυτός είναι Πολωνός, όπως η πλειονότητα των επιβατών» του Μπόινγκ.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος, ανέφερε αργά το βράδυ της Παρασκεύης (30/12) το βράδυ το τσέχικο ραδιόφωνο επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μίλαν Τσόβανετς.