Σε κινητοποίηση οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ, ανοίγουν τα σπίτια τους, δωρεάν ταξί

Σε κινητοποίηση οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ, ανοίγουν τα σπίτια τους, δωρεάν ταξί

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ μετά τη τρομοκρατική επίθεση.

Οπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι προσφέρουν τη βοήθεια τους, για τη μεταφορά τραυματιών. Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης: 

Έκρηξη Μάντσεστερ: 19 νεκροί και 50 τραυματίες – Τι δήλωσαν οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες

Νεκροί και τραυματίες στο Μάντσεστερ – Άγνωστο αν υπάρχουν Ελληνοκύπριοι ανάμεσα στα θύματα

Μάντσεστερ Αρένα: Κάμερα καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης - Διψήφιος ο αριθμός των θυμάτων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι ήταν στη συναυλία. Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter. Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τουλάχιστον 60 ασθενοφόρα έφτασαν στο στάδιο που έγινε η έκρηξη. Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για 59 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αρκετοί τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης. Από την πλευρά της, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 19 νεκροί, και περίπου 50 τραυματίες

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: "Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια."

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στο Μάντσεστερ. Το Υπουργείο τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι "δεν έχει πληροφορίες που να αναφέρουν κάποια συγκεκριμένη απειλή σε μουσικές συναυλίες στις ΗΠΑ." "Παρόλα αυτά, αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από ανοιχτούς χώρους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λήψης εκτάκτων μέτρων," ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.