Δεκάδες μπουκάλια με πανάκριβο ουίσκι κλάπηκαν από κάβα στο Παρίσι

Δεκάδες μπουκάλια με πανάκριβο ουίσκι κλάπηκαν από κάβα στο Παρίσι

Εξήντα εννέα μπουκάλια ουίσκι η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 700.000 ευρώ κλάπηκαν την Κυριακή από μια από τις γνωστότερες κάβες με πανάκριβα ποτά στο Παρίσι, ενώ η αξία ενός από τα μπουκάλια που κλάπηκαν εκτιμάται στα 100.000 ευρώ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Την Κυριακή, γύρω στις 03.15 το πρωί, δύο άνθρωποι εισήλθαν αφού παραβίασαν τις γρίλιες και την πόρτα του καταστήματος Maison du Whisky, στο χλιδάτο 8ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Parisien.

Οι διαρρήκτες άρπαξαν "μπουκάλια που εκτίθετο στη βιτρίνα η οποία είχε διακοσμηθεί με συλλεκτικά κομμάτια" διευκρίνισε το κατάστημα σε δελτίο Τύπου. Το κόστος των κλοπιμαίων εκτιμάται μεταξύ "650.000- 700.00 ευρώ", τονίζεται από πηγή της αστυνομίας. Μεταξύ των μπουκαλιών που κλάπηκαν βρίσκεται ένα "μοναδικό" ποτό, αναφέρει το Μaison du Whisky: "ένα από τα 41 μπουκάλια που υπάρχουν στον κόσμο του Karuizawa 1960", που έχει ονομαστεί "The Squirrel".

"Αυτό το μπουκάλι είναι μοναδικό λόγω της ιδιαίτερης υφής του, κάτι που το καθιστά αναγνωρίσιμο και δύσκολα εμπορεύσιμο" συμπληρώνεται. Το Karuizawa 1960 είναι το παλαιότερο γιαπωνέζικο single malt που έχει ποτέ εμφιαλωθεί. Η αξία του "The Squirrel" εκτιμάται "αυτή τη στιγμή σε άνω των 100.000 ευρώ", τόνισε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα εξηγώντας ότι το "η αγορά του ουίσκι μοιάζει με την αγορά έργων τέχνης". Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Μaison du Whisky διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό ακριβώς το μπουκάλι είχαν στοχοθετήσει οι διαρρήκτες.