Βρετανίδα, χήρα ενός αριστοκράτη άφησε την περιουσία της σε ίδρυμα αστέγων

Βρετανίδα, χήρα ενός αριστοκράτη άφησε την περιουσία της σε ίδρυμα αστέγων

Η χήρα του διαβόητου Βρετανού αριστοκράτη Λόρδου Λούκαν, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ ήταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της νταντάς της οικογένειάς του, άφησε όλη την περιουσία της σε ένα ίδρυμα για τους άστεγους.

 Η Λαίδη Βερόνικα Λούκαν είχε αποξενωθεί από τον σύζυγό της την εποχή που δολοφονήθηκε η νταντά Σάντρα Ρίβετ, το 1974. Από το γάμο της με τον Τζον Μπίνγκαμ, 7ο Κόμη του Λούκαν, είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

"Σε μια περίοδο που περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν μείνει χωρίς σπίτι, είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την υποστήριξη που λαμβάνουμε. Τα έσοδα από την περιουσία της Λαίδης Λούκαν θα βοηθήσουν το Shelter (σ.σ. "Καταφύγιο") να συνεχίζει τον αγώνα του", είπε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, στα τέλη του 2017 ο αριθμός των αστέγων στη Βρετανία είχε αυξηθεί κατά 13.000 μέσα σε έναν χρόνο. Υποστηρίζει ότι ένας στους 200 ανθρώπους στην Αγγλία είναι άστεγος.

Ο Λόρδος Λούκαν εξαφανίστηκε λίγες ώρες αφότου η Σάντρα Ρίβετ βρέθηκε νεκρή, ξυλοκοπημένη μέχρι θανάτου, μέσα στο σπίτι του, στο κεντρικό Λονδίνο. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε αργότερα στη νότια Αγγλία και μέσα βρέθηκε ένας μολυβδοσωλήνας. Η αστυνομία υποψιαζόταν ότι ο αριστοκράτης μπέρδεψε την νταντά με τη γυναίκα του η οποία δέχτηκε επίσης επίθεση αλλά κατάφερε να διαφύγει, έτρεξε σε μια γειτονική παμπ και, αιμόφυρτη, κάλεσε την αστυνομία. Αργότερα κατονόμασε ως δράστη τον σύζυγό της.

Η Λαίδη Λούκαν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κόρη της, Καμίλα Μπίνγκαμ, αποκάλυψε ότι η μητέρα της άφησε όλη την περιουσία της, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, στη φιλανθρωπική οργάνωση.

CNN.GR