Χιονοστιβάδα παρέσυρε ορειβάτες στην Ελβετία - 10 αγνοούμενοι

Χιονοστιβάδα παρέσυρε ορειβάτες στην Ελβετία - 10 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον δέκα ορειβάτες παρασύρθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (18/02) από μια χιονοστιβάδα στο καντόνι του Βαλαί στην Ελβετία, που συνορεύει με τη Γαλλία και την Ιταλία, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή Κολ ντε Φενεστράλ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ορειβατών.

«Οι ομάδες διάσωσης έχουν σπεύσει στο σημείο και αναμένουμε πληροφορίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Στιβ Λεζέρ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας «Le Nouveliste», η ελβετική αστυνομία έχει αναβαθμίσει στο επίπεδο 3 της πενταβάθμιας κλίμακας την επικινδυνότητα λόγω κατολισθήσεων στο συγκεκριμένο καντόνι.

Μάλιστα, οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους εκδρομείς και κυρίως στους σκιέρ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα στρώματα φρέσκου χιονιού που έχουν επικαθίσει στη βουνοπλαγιά του Κολ ντε Φενεστράλ μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποκολληθούν, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε νέες χιονοστιβάδες.

NEWBOMB.GR

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!