Ελάχιστες οι πιθανότητες επιβίωσης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του

Ελάχιστες οι πιθανότητες επιβίωσης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του

Λίγες είναι οι πιθανότητες να επιβιώσουν ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν στην Αγγλία, όπως αποκάλυψε συγγενικό τους πρόσωπο.

Η Βικτόρια Σκριπάλ, ανιψιά του θύματος, είπε ότι η πρόγνωση και για τους δύο «δεν είναι καθόλου καλή» έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου.

Η ίδια δήλωσε στο BBC: «Από το 99% ίσως έχω 1% ελπίδες. Ό,τι και αν ήταν, τους έχει αφήσει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. (Αν ζήσουν) θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ αποκάλυψε ακόμη ότι η μητέρα του πρώην κατασκόπου δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τη γιαγιά μας ώστε να μην ακούσει ή πληροφορηθεί κάτι».

Μετά τη Βρετανία, χώρες όλου του κόσμου προχώρησαν σε αντίμετρα εις βάρος της Ρωσίας, την οποία το Λονδίνο κατηγορεί για την επίθεση.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση αυτή.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!