Έρευνα σε αεροσκάφος ρωσικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Χίθροου

Έρευνα σε αεροσκάφος ρωσικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Χίθροου

Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία ανέφερε ότι οι βρετανικές Aρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή έρευνα εντός ενός αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

«Συνοριοφύλακες και τελωνειακοί υπάλληλοι διεξήγαγαν έρευνα στο αεροσκάφος που εκτελούσε τις πτήσεις 2582 και 2583, Μόσχα – Λονδίνο – Μόσχα. Αυτό του είδους το γεγονός είναι αναπάντεχο», υπογράμμισε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Όπως σημειώνεται, έπειτα από παρέμβαση ενός Ρώσου διπλωμάτη, επετράπη στον πιλότο να παραμείνει στο αεροσκάφος. Οι βρετανικές Aρχές δεν κοινοποίησαν τα ευρήματα της έρευνας τους και οι Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν τους λόγους διεξαγωγής της έρευνας.

«Η πρεσβεία απέστειλε μια διπλωματική διακοίνωση απαιτώντας από τη βρετανική πλευρά να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό», τονίζεται.

Ένας εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας κατηγόρησε τις βρετανικές Aρχές για κλιμάκωση της διένεξης των δύο χωρών.

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μίας ακόμης κατάφωρης πρόκλησης των βρετανικών αρχών, όταν συνοριοφύλακες και τελωνειακοί έκαναν έρευνα σε μια πτήση της Aeroflot...Τέτοιες ενέργειες συμβαίνουν σπανίως και κυρίως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο εκπρόσωπος και συνέχισε: «Σίγουρα θα το εξετάσουμε. Στο αυτό το στάδιο η μόνη εξήγηση είναι το περιστατικό στο Χίθροου με κάποιο τρόπο συνδέεται με την εχθρικότητα της βρετανικής αστυνομίας ενάντια στη Ρωσία».

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο Διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβου στην Μόσχα.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!