Βρετανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Βρετανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, ενώ εάν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων στην Συρία, τότε, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει ν' ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ προκειμένου να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Δήλωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μιλήσει αύριο στο κοινοβούλιο, ενώ οι βουλευτές, θα μπορούν μετά από αυτές τις δηλώσεις ν' αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα στην Συρία.

Είπε ακόμα ότι η Βρετανία θέλει να έχει ένα επίπεδο σχέσεων με την Ρωσία, τονίζοντας ότι η χώρα του, πρέπει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην υπόθεση της Συρίας.

Πάντως η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι διεμήνυσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι τους στην περιοχή. Δείτε το σχετικό δημοσιεύμα εδώ

Πηγή: newsbomb / ΚΥΠΕ 

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!