Μακρόν: «Περιμένω τις απαντήσεις των Γερμανών στις προτάσεις μου για μεταρρύθμιση της ΕΕ»

Μακρόν: «Περιμένω τις απαντήσεις των Γερμανών στις προτάσεις μου για μεταρρύθμιση της ΕΕ»

Με συνέντευξη του στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD, o Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιμένει στις προτάσεις του για ριζικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ και δηλώνει πως τώρα αναμένει τις απαντήσεις του Βερολίνου.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, «ελπίζω πως σύντομα θα υπάρξει συμβιβασμός με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις προτάσεις μεταρρύθμισης της ΕΕ. Περιμένω τώρα την απάντηση των Γερμανών. Ελπίζω μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου να καταθέσουμε ισχυρές προτάσεις μαζί με την Καγκελάριο Μέρκελ».

Ο ίδιος σημειώνει πως Γερμανία και Γαλλία πρέπει από κοινού να εργασθούν για μια «πιο ισχυρή Ευρώπη, μια διαφορετική Ευρώπη, μια κυρίαρχη και πιο δημοκρατική Ευρώπη».

Ο Γάλλος Πρόεδρος δηλώνει πως δεν περιμένει από τη Γερμανία να δεχθεί απόλυτα όλες τις προτάσεις του.

Να σημειωθεί ότι στις δύο βασικές προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ο κοινός προϋπολογισμός των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και ένας κοινός Ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών, κάτι που συναντά ισχυρές αντιστάσεις στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Ο Μακρόν λέει πως επιμένει στην πρόταση του για κοινό Υπουργό Οικονομικών, ότι η κυρίαρχη κατάσταση στην Ευρώπη είναι άσχημη για όλους και δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Τονίζει δε πως «πρέπει να τελειώνουμε με τους εθνικούς εγωισμούς και τα ταμπού. Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε αυτό θα ήταν δραματικό».

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!