Πομπέο: Ελπίδα για επίτευξη λειτουργικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ευρώπης για το Ιράν

Πομπέο: Ελπίδα για επίτευξη λειτουργικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ευρώπης για το Ιράν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μπορούν να συμφωνήσουν για το πως θα χειριστούν το Ιράν, μετά την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρείες, που συνεχίζουν να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιράν.

Μιλώντας στην εκπομπή "Fox News Sunday" ο Πομπέο είπε πως οι ΗΠΑ δεν είχαν ως στόχο την Ευρώπη όταν αποχωρούσαν από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την προηγούμενη εβδομάδα.

“Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα είναι πραγματικά λειτουργική και θα προστατεύει τον κόσμο από την κακή συμπεριφορά του Ιράν, όχι μόνο από το πυρηνικό τους πρόγραμμα, αλλά από τους πυραύλους τους και την κακή συμπεριφορά τους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Για Βόρεια Κορέα
Σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ότι αν εκείνη συμφωνήσει στην πλήρη κατάργηση του προγράμματος των πυρηνικών της όπλων, τότε, οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στον ιδιωτικό τους τομέα, να επενδύσει στην χώρα.

“Αμερικανοί από τον ιδιωτικό τομέα να έρθουν για να βοηθήσουν στην κατασκευή του ενεργειακού δικτύου, καθώς η Βόρεια Κορέα έχει ανάγκη από μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν τις επενδύσεις στους τομείς των υποδομών και της αγροτικής οικονομίας της Βόρειας Κορέας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες διατροφής του λαού της, εάν η χώρα καλύψει τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι ΗΠΑ.

Πηγή: CNN.GR

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!