Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε, σήμερα, ότι οι προετοιμασίες για τη σύνοδο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στα μέσα Ιουνίου στη Σιγκαπούρη συνεχίζονται, παρά τις αμφιβολίες που αφήνει να αιωρούνται η Πιονγκγιάνγκ.

"Τίποτα δεν άλλαξε εν γνώσει μας με τη Βόρεια Κορέα, δεν μας έχουν πει τίποτα", επεσήμανε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο. "Θα δούμε", πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

"Εάν η συνάντηση γίνει, θα γίνει κι αν δεν γίνει, θα περάσουμε στο επόμενο βήμα", ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε επίσης ότι το "λιβυκό μοντέλο" της αποπυρηνικοποίησης δεν είναι, σε καμία περίπτωση, εκείνο που ο ίδιος θα επιθυμούσε να προτείνει για την κορεατική χερσόνησο.

"Το λιβυκό μοντέλο δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που έχουμε κατά νου" είπε ο Ρεπουμπλικάνος, κρατώντας αποστάσεις από τον σύμβουλό του εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο οποίος από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε ότι αυτό ήταν το σημείο αναφοράς για την αμερικανική Κυβέρνηση στις προσεχείς διαπραγματεύσεις, προκαλώντας την οργή της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Τραμπ τόνισε ότι η συμφωνία που εκείνος επιζητά θα προστατεύει τον Κιμ: "Θα είναι εκεί, θα κυβερνά τη χώρα του, η χώρα του θα είναι πολύ πλούσια", ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!