Στη Βιέννη ο Επίτροπος Αβραμόπουλος για προετοιμασία αυστριακής προεδρίας

Στη Βιέννη ο Επίτροπος Αβραμόπουλος για προετοιμασία αυστριακής προεδρίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βιέννη ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Αυστρία.

Ο Eπίτροπος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Herbert Kickl, την Υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ένταξης Karin Kneissl, καθώς και με τον Υπουργό της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας για την ΕΕ, τον Πολιτισμό και τα Μέσα Ενημέρωσης Gernot Blümel. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις προτεραιότητες της Αυστρίας στο πλαίσιο της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και ιδιαίτερα στα ζητήματα της διαχείρισης των συνόρων, της μετανάστευσης και της ασφάλειας. 

Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Βιέννης στο πλαίσιο του "Διαλόγου των Πολιτών για την Ευρώπη" σχετικά με το "Μέλλον της ΕΕ: Προκλήσεις για μια ανθρωπιστική Ευρώπη - Μετανάστευση, Αλληλεγγύη και Ασφάλεια στην ΕΕ". Ο κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "οι ανησυχίες και οι απόψεις των πολιτών μας, και ιδίως των νέων, μας απασχολούν ιδιαίτερα. Στην εποχή μας, τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα όπως η Σένγκεν θα πρέπει να τα διαφυλάσσουμε και να τα υπερασπιζόμαστε και να μην τα θεωρούμε δεδομένα".

Σε κοινή δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου  Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υπουργού Εσωτερικών Herbert Kickl αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: "Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε για τις κοινές προκλήσεις στους τομείς του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, της παράτυπης μετανάστευσης και της ασφάλειας. Ένα από τα βασικά σημεία των συζητήσεών μας ήταν οι προτεραιότητες της επικείμενης αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους". 

Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Kickl συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή και ανθεκτική Ένωση Ασφαλείας που θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες. Συζητήθηκαν, επίσης, η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής ασύλου που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίζουν μελλοντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό. 

Η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον Ιούλιο και η Διάσκεψη Κορυφής για την Ασφάλεια που θα διεξαχθεί στο Σάλτσμπουργκ τον Σεπτέμβριο θα συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση  των πολιτικών της ΕΕ σε αυτούς τους τομείς. Η Διάσκεψη Κορυφής τον Σεπτέμβριο στο Σάλτσμπουργκ αναμένεται να συμβάλλει με συγκεκριμένα αποτελέσματα στην πρόοδο των προσπαθειών για την οικοδόμηση της Ένωσης Ασφάλειας της ΕΕ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!