Ακιντζί: Εκφράζει την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό πριν αναχωρήσει για την σύνοδο του ΟΙΔ

Ακιντζί: Εκφράζει την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό πριν αναχωρήσει για την σύνοδο του ΟΙΔ

Την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί αναχωρώντας το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει απόψε στην έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης όπου θα εγκριθεί ψήφισμα των μουσουλμανικών χωρών για την κατάσταση στο Παλαιστινιακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε σύντομη δήλωσή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει από τον ΟΙΔ προς τις ΗΠΑ πριν το άνοιγμα της Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα, αλλά – πρόσθεσε – οι ΗΠΑ δεν ακύρωσαν την απόφασή τους, η Πρεσβεία λειτούργησε στις 14 Μαϊου και ακολούθησε η άοπλη αντίδραση των Παλαιστινίων.
 
Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα μωρό ούτε καν ενός χρόνου, η μικρή Λεϊλά ανέφερε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι «καμιά στρατηγική δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή ενός μωρού που δεν έγινε ακόμη 1 έτους».
 
Το κείμενο που θα εγκρίνουν απόψε, συνέχισε, έχει προετοιμαστεί από τους ΥΠΕΞ της ΟΙΔ όπου συμμετείχε και ο Κουντρέτ Οζερσάι,  «υπουργός εξωτερικών», καθώς το ψευδοκράτος είναι παρατηρητής. Απόψε, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, στην σύνοδο θα τον συνοδεύσει ο κ. Οζερσάι.
 
Ο Τ/κ ηγέτης θα επιστρέψει αύριο στα κατεχόμενα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!