Έλληνας ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας

Έλληνας ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας

Στη δημοσιότητα έδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS Νews το όνομα του μακελάρη του Τέξας, ο οποίος, όπως υποδεικνύει το όνομά του, είναι ελληνικής καταγωγής.

 

Πρόκειται για τον 17χρονο Δημήτρη Παγουρτζή, που φέρεται να ήταν μαθητής του λυκείου Σάντα Φε, και ο οποίος έστρεψε όπλο κατά συμμαθητών και δασκάλων. 

Αμερικανικά και βρετανικά δίκτυα μεταδίδουνφωτογραφίες από προφίλ στο Facebook που φέρεται να ανήκει στον 17χρονο μακελάρη. 

Στο αίμα βάφτηκε το Λύκειο Σάντα Φε 

Ο απολογισμός της επίθεσης είναι δραματικός… Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, «οκτώ έως 10 άτομα σκοτώθηκαν» ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι, κατά τον σερίφη, μαθητές του λυκείου. 

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το μακελειό έγινε γνωστό ότι οι Αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, τοποθετημένους περιμετρικά γύρω από το λύκειο

Το CNNi μεταδίδει ότι ο δράστης συνελήφθη ενώ έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο άτομο, για πιθανή εμπλοκή στο αιματηρό περιστατικό.

Στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Το Σάντα Φε βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Χιούστον.

Πηγή: cnn.gr