Ματέο Σαλβίνι: «Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το ευρώ. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μας»

Ματέο Σαλβίνι: «Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το ευρώ. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μας»

Ο Γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στις τελευταίες ιταλικές πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης Radio Capital.

"Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το ευρώ. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μας. Θα προχωρούσαμε μόνον σε αναθεώρηση του τραπεζικού συστήματος και των τραπεζών", είπε ο Σαλβίνι.

"Ο Πάολο Σαβόνα, ως Υπουργός Οικονομικών, θα μας εγγυόταν άριστα αποτελέσματα στην Ευρώπη, κανένας άλλος δεν θα είχε τόση επιτυχία", πρόσθεσε. Ο Σαλβίνι διέψευσε, παράλληλα, ότι είχε αποφασίσει από την αρχή να σπάσει την συμμαχία με τα Πέντε Αστέρια για να πάει σε νέες εκλογές, και σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις τόνισε: "Θέλω να καταλάβω τις κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέλω να δω ποιός θα ψηφίσει, στο κοινοβούλιο, την Κυβέρνηση του Κάρλο Κοταρέλι".

Σε μια άλλη εξέλιξη, με άνοδο άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά την απόρριψη χθες από τον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα του διορισμού ενός ευρωσκεπτικιστή στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας.

Το πρωί, ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib κέρδιζε 1,05% και διαμορφωνόταν στις 22.633 μονάδες, αφού είχε ανέλθει σε σχεδόν 2% ένα τέταρτο νωρίτερα. Μεταξύ των κύριων μετοχών που σημείωσαν σημαντική αύξηση είναι αυτές των: UniCredit, η οποία κέρδιζε 2,12% για να διαμορφωθεί στα 15,716 ευρώ, η Italgas +2,07% στα 4,738 ευρώ, Enel +1,83% στα 4,836 ευρώ, Snam 1,76% στα 3,704 ευρώ και Ubi Banca +1,6% στα 3,683 ευρώ.

Ο Ματαρέλα αρνήθηκε χθες να διορίσει επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας τον ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα, τον οποίο υποστήριζαν ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι, οι δύο νικητές των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, οι οποίοι διαθέτουν κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σήμερα, ο Ιταλός Πρόεδρος ετοιμάζεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρλο Κοταρέλι, υποστηρικτή της πολιτικής δημοσιονομικής λιτότητας, για να ηγηθεί της χώρας προτού γίνουν νέες εκλογές. Η προοπτική σχηματισμού μιας ευρωσκεπτικιστικής Κυβέρνησης είχε προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές εδώ και περίπου 10 μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!