Ο τερματισμός των δευτερογενών μετακινήσεων στο επίκεντρο συνάντησης Ζήχοφερ - Κούρτς στη Βιέννη

Ο τερματισμός των δευτερογενών μετακινήσεων στο επίκεντρο συνάντησης Ζήχοφερ - Κούρτς στη Βιέννη

Οι πρόσφυγες που θα συλλαμβάνονται στα επίσημα συνοριακά σημεία εισόδου στη Γερμανία, ερχόμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θα επιστρέφονται στην Αθήνα και την Ρώμη αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χερστ Ζήχόφερ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Βιέννη για συζητήσεις με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς

Το μεταναστευτικό θα βρεθεί άλλωστε στο επίκεντρο νέας συνάντησης του Χ.Ζήχοφερ με τους ομολόγους του Υπουργούς Εσωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, στο Ίνσμπρουκ, με σκοπό να κλείσει η θαλάσσια οδός της Μεσογείου και οι μεταναστευτικές ροές να μειωθούν σημαντικά. 

“Οι πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία και την Ελλάδα αλλά εμφανίζονται στα σύνορα της Αυστρίας θα μεταφέρονται σε διαμετακομιστικά κέντρα και από εκεί θα επιστρέφονται στην Ρώμη και στην Αθήνα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Ζεχόφερ μετά την συνάντηση του με τον Αυστριακό Καγκελάριο. "Αυτή την στιγμή μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει" επεσήμανε ο Γερμανός Υπουργός και πρόσθεσε πως οι πρόσφυγες που φτάνουν από την Ισπανία δεν είναι πολλοί. “Τρία τέταρτα των προσφύγων που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα είναι από την Ελλάδα και την Ιταλία” ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Επιπλέον ο Χέρστ Ζήχοφερ τόνισε ότι "δεν θα ληφθούν μέτρα εις βάρος της Αυστρίας αλλά ότι οι δύο χώρες θα δουλέψουν μαζί για να μειώσουν την δευτερογενή μετανάστευση". 

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!