ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα: Στα ύψη ο αριθμός των νεκρών - Τρεις Γάλλοι μέσα στα θύματα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα: Στα ύψη ο αριθμός των νεκρών - Τρεις Γάλλοι μέσα στα θύματα

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μερικώς η οδογέφυρα Μοράντι με τρία από τα θύματα να είναι Γάλλοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί είναι τριάντα εννέα.

Διαβάστε: Παραδοσιακό φαγητό της... μαμάς σε γεύση παγωτού

Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, τόνισαν και πάλι ότι η εξεύρεση τυχόν επιζώντων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών, η εταιρία Atlantia, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων, απαντά στην ιταλική κυβέρνηση ότι "δεν προκύπτει η γέφυρα αυτή να ήταν επικίνδυνη, και ούτε ότι θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η διέλευση των αυτοκινήτων". Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζοβάνι Καστελούτσι, τονίζει ότι "η Atlantis συνεχίζει να κάνει τις πρέπουσες επενδύσεις", με αναφορά στην ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Η μετοχή της Αtlantia, όμως, χθες έχασε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, μέχρι και το 10% της συνολικής της αξίας. Τρεις Γάλλοι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από την κατάρρευση της στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. "Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο ΕΔΩ!