Τσαβούσογλου: Λάβαμε μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου

Τσαβούσογλου: Λάβαμε μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου

"Δεν επιθυμούμε κανείς να εμπλακεί σε περιπέτειες», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.

"Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντάς μας στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου" τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στις ΗΠΑ όπου θα μεταβεί τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στην σύνοδο του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έπειτα από τη σύνοδο της Νέας Υόρκης αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, ενώ ήδη ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για το πρόγραμμα της συνάντησης.

Όπως μεταδίδεται, αναμένεται να συζητήσουν τον οδικό χάρτη της αποχώρησης του YPG (Κούρδοι της Συρίας) από το Μέμπιτς της Συρίας, το αίτημα της Άγκυρας να εφαρμοστούν και εναντίον των Κούρδων μαχητών της Συρίας τα ίδια μέτρα που έλαβε η Ουάσινγκτον κατά του ΡΚΚ, τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ