Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες για το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες για το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία έχει λάβει εκρηκτικό χαρακτήρα με δακρυγόνα και ρίψη νερού με αντλίες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες όπου πολίτες πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του συμφώνου μετανάστευσης του ΟΗΕ που εγκρίθηκε πρόσφατα από 164 χώρες.

Ειδικότερα, χιλιάδες άνθρωποι στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας κατά του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση επισκιάζοντας μια μικρότερη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπέρ της συμφωνίας, η υπογραφή της οποίας έριξε την κυβέρνηση του Βελγίου την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι περίπου 5.500 άνθρωποι διαδήλωσαν στην μεγαλύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας από τα φλαμανδικά δεξιά και εθνικιστικά κόμματα στο τμήμα εκείνο της πρωτεύουσας όπου εδρεύουν οι κυριότεροι θεσμοί της ΕΕ.

Μια ξεχωριστή αντι-διαδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ανθρώπων, την οποία διοργάνωσαν αριστερές οργανώσεις και μκο, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα (N-VA), το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη βουλή, απέσυρε την περασμένη εβδομάδα τους υπουργούς του από την κυβερνώσα συμμαχία μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ να ικανοποιήσει το αίτημά του και να μην υπογράψει το Σύμφωνο στο Μαρακές.

Σύμφωνα με το RT, ενώ άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Κομισιόν και διαμαρτύρονταν, σε κάποιο σημείο προκλήθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
BR2BR2BR2BR2

ΠΗΓΗ: RT