Ταλαιπωρίας συνέχεια στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ (Βίντεο)

Ταλαιπωρίας συνέχεια στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ (Βίντεο)

Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Σε αναζήτηση του χειριστή των drones που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του αεροδρομίου Γκάτγουικ στο Λονδίνο από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης για λόγους ασφαλείας βρίσκονται 20 μονάδες της τοπικής αστυνομίας.
 
Η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε λίγο μετά από τις 11 το πρωί ότι το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας και σίγουρα μέχρι τις 4 το απόγευμα τοπική ώρα, καθώς τα drone επανεμφανίζονται κάθε τόσο στον ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο.
 
Η αστυνομία αποφεύγει κατάρριψή τους λόγω ανησυχιών για το πού θα μπορούσαν να καταλήξουν οι σφαίρες που δε θα πετύχαιναν το στόχο.
 
Οι αρχές είναι πεπεισμένες πλέον ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια για πρόκληση χάους. Σημειώνουν ότι δε συντρέχει λόγος να θεωρηθεί η ενέργεια τρομοκρατικής φύσης.
 
 
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε λόγο για «εντελώς απαράδεκτη» κατάσταση. Στη Βουλή των Λόρδων έχει ζητηθεί η διενέργεια συζήτησης για την αδυναμία των αρχών να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.
 
Σημειώνεται ότι ο νόμος απαγορεύει την πτήση τηλεκατευθυνόμενων συσκευών σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από αεροδρόμιο και σε ύψος πάνω από 400 πόδια. Η παράβαση του νόμου επισύρει χρηματικό πρόστιμο ή/και ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
 
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 110.000 επιβάτες θα επηρεαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αν το πρόβλημα δε λυθεί εντός της ημέρας.
 
Όλες οι πτήσεις προς το Γκάτγουικ εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια εντός και εκτός Βρετανίας, ενώ καμία αναχώρηση δεν έχει πραγματοποιηθεί από χθες τη νύχτα.
 
Η διοίκηση του αεροδρομίου έχει απολογηθεί στο επιβατικό κοινό, αλλά τονίζει ότι το αεροδρόμιο θα ανοίξει ξανά μόνο όταν κριθεί ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως ασφαλές.
 
 
 
ΚΥΠΕ