Βρετανική Αστυνομία: Πιθανό να μην υπήρξαν drones πάνω από το Γκάτγουικ

Βρετανική Αστυνομία: Πιθανό να μην υπήρξαν drones πάνω από το Γκάτγουικ

Οι βρετανικές εφημερίδες της Δευτέρας κάνουν λόγο για πιθανή «φαρσοκωμωδία»

Το ενδεχόμενο να μην υπήρξαν τελικά drones στον ουρανό πάνω από το Γκάτγουικ την περασμένη εβδομάδα, όταν το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έμεινε κλειστό για συνολικά περισσότερες από 34 ώρες, αφήνει ανοιχτό η βρετανική αστυνομία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν 67 μάρτυρες που έχουν πει ότι νομίζουν πως είδαν τις τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες συσκευές. Ωστόσο, η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων δημιουργεί αμφιβολίες για την ακρίβεια των μαρτυριών.

Οι βρετανικές εφημερίδες της Δευτέρας κάνουν λόγο για πιθανή «φαρσοκωμωδία», υπενθυμίζοντας ότι τουλάχιστον 130.000 επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν.

Παρόλα αυτά την Κυριακή εντοπίστηκε ένα κατεστραμμένο drone στην περίμετρο του αεροδρομίου, το οποίο εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Την Κυριακή, εξάλλου, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες ο 47χρονος και η 54χρονη που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι τη νύχτα της Παρασκευής. Μετά από την ανάκρισή τους η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δε θεωρούνται πια ύποπτοι.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει αμοιβή 50.000 λιρών σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη. Το ποσό προστίθεται στις 10.000 λίρες που δίνει ως αμοιβή ο λόρδος Άσκροφτ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ