Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα Μέρκελ για προκλήσεις και την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας

Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα Μέρκελ για προκλήσεις και την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας

Η Μέρκελ επισημαίνει ως πιεστικά καθήκοντα εκτός από την κλιματική αλλαγή

Στις προκλήσεις της εποχής, τις οποίες «και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνον εάν είμαστε ενωμένοι και συνεργαζόμαστε με άλλους πέραν των συνόρων», θα αναφερθεί η Καγκελάριος Μέρκελ, στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα της, που θα μεταδοθεί από τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ «αξίες όπως η ανοικτή κοινωνία, η ανοχή και ο σεβασμός προς τους άλλους έχουν κάνει τη χώρα μας ισχυρή. Γι` αυτές πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού».

Η κ. Μέρκελ επισημαίνει ως πιεστικά καθήκοντα εκτός από την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση και την τάξη στο θέμα της μετανάστευσης, καθώς και την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Προσθέτει δε ότι η Γερμανία θα πρέπει να υπερασπιστεί ξανά πιο δυναμικά τις πεποιθήσεις της, να υποστηρίξει πιο δυναμικά τα επιχειρήματά της, να αγωνιστεί και να αναλάβει περισσότερες ευθύνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Γερμανία θα ταχθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ διεθνών λύσεων», τονίζει αναφερόμενη στην ανάληψη μιας έδρας στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιανουάριο.

Tέλος, για την Καγκελάριο η ανακοίνωσή της να μην διεκδικήσει την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δηλώνει ότι αποτελεί «μια νέα αρχή» και πως "η Δημοκρατία ζει από την αλλαγή".