Βερολίνο: Ιστορική ευκαιρία η Συμφωνία των Πρεσπών

Βερολίνο: Ιστορική ευκαιρία η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ιστορική ευκαιρία που θα δώσει νέες ευκαιρίες, τονίζει ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ

Ιστορική ευκαιρία χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, μια ημέρα πριν την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε πως έχει υπάρξει μυστική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βερολίνου, όπως αυτή που υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή πως η κυβέρνηση αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης: Αρχίζει η συζήτηση για τη συμφωνία του Brexit

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση, δήλωσε «δεν γνωρίζω τέτοιες δηλώσεις. Συνολικά, η Καγκελάριος, αλλά και ολόκληρη η γερμανική  κυβέρνηση, βλέπουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών μια ιστορική ευκαιρία που θα δώσει νέες ευκαιρίες σε ολόκληρη την περιοχή, ευκαιρίες που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν δοθεί.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τώρα απομένει από την ΠΓΔΜ να ολοκληρώσει τη συνταγματική διαδικασία, αλλά και από την Ελλάδα να επικυρώσει την συμφωνία αυτή στο Κοινοβούλιο της. Αλλά μια σύνδεση με άλλα θέματα δεν μπορώ να επιβεβαιώσω».

 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ