Ο Κόρμιν ζητά εκλογές για να σπάσει το αδιέξοδο του Brexit

Ο Κόρμιν ζητά εκλογές για να σπάσει το αδιέξοδο του Brexit

Η αντιπολίτευση της Μ. Βρετανίας βλέπει λύση στις εκλογές

 

Το αίτημά του για πρόωρες εκλογές επανέλαβε σε ομιλία του το πρωί της Πέμπτης ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής μείζονος αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Όπως είπε, «για να σπάσει το αδιέξοδο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Brexit πρέπει να διενεργηθούν εκλογές «το συντομότερο δυνατό».

Αν και εκτίμησε ότι η συμφωνία της Πρωθυπουργού Μέι με την ΕΕ για το Brexit θα καταψηφιστεί, ο κ. Κόρμπιν απέφυγε να ξεκαθαρίσει πότε σχεδιάζει να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η πρόταση μάλλον δεν θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί χιλιάδες εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν την Τουρκία του Ερντογάν (Βίντεο)

Στις επίμονες ερωτήσεις αναφορικά με το κατά πόσο θα υποστήριζε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, όπως επιθυμεί η πλειοψηφία των μελών του Εργατικού Κόμματος και μεγάλη μερίδα των βουλευτών του, ο κ. Κόρμπιν εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

«Οποιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης θέλει να ενώσει τη χώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους 17 εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου, όπως ακριβώς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανησυχίες των 16 εκατομμυρίων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», είπε ο ηγέτης των Εργατικών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ξεκαθάρισε ότι αυτό που επιδιώκει είναι εκλογές ώστε μία κυβέρνηση υπό τον ίδιο να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία με την ΕΕ. «Οι εκλογές πρέπει να είναι προτεραιότητα. Δεν είναι μόνο η πιο πρακτική επιλογή, είναι επίσης η πιο δημοκρατική επιλογή», είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ